Természetesen, mellékhatások nélkül!

Előző posztomban szó esett az AHA-s Biológiai Hámlasztó Peelingről, mint a szeboreás, gennyes bőrök megmentőjéről. Tartozom elmesélni, hogy a termékkel nemcsak a tapasztalataim jók, hanem a hozzá kötődő személyes emlékeim is.

Tizennyolc évvel ezelőtt Abu-Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában dolgoztam egy exkluzív szépségszalonban, és érdekes volt látni, hogyan tudok szelíd eljárásokkal is hatékony eredményt elérni az igazán problémás, gyulladt, aknés bőrök esetében is.

Az emírségben sok a gyulladt, aknés, rozaceás bőr, egyrészt az éghajlat adottságai, másrészt a helytelen életmód következtében. Így nagyon népszerűek azok a hidrokortizon tartalmú arcápoló készítmények, amelyek 1%-os hatóanyagtartalmuk miatt még nem vénykötelesek. Ezekről a termékekről tudni kell, hogy rövid távon esztétikus bőrképet lehet vele elérni, hosszú távon alkalmazva viszont bőrsorvadást és egyéb mellékhatásokat okozhatnak a bőrön. Amely így sérülékenyebbé, érzékenyebbé válik a legapróbb kozmetikai beavatkozásnál is.

Akkoriban  még hallani sem lehetett itthon a mikrodermabráziós kezelésekről, ott viszont már javában alkalmaztuk. A kezelés során gyémánt-mikrodermabrázióval távolítottuk el a felső hámréteget, de az ottani érzékeny bőrök esetében ez az intenzív mechanikai módszer nem bizonyultak hatásosnak: kolléganőim azonnali, maradandó sérüléseket okoztak vele!

Aha fruit pulp treatment 50mlÉs itt vetettük be a AHA-s Biológiai Hámlasztó Peelinget. Ez ugyanis az alma, szőlő, naspolya hatóanyagaival tisztítja meg a bőrt, és a kozmetikum a gyümölcsös közegnek köszönhetően a hatóidő után sem károsítja a bőrfelületet, csak a bőrfelszínen hat. És valóban, a gyümölcsökben megtalálható természetes hámoldó savakkal szelíden értünk el gyönyörű eredményt!

Miután vendégeink elhagyták a hidrokortizonos krémeket, az Ilcsi termékeivel és kezelési metódusaival bőrük teljes hámrétegét újjáépítettük. Az önmegújító folyamatok is csodálatosan beindultak és egy új, egészséges, üde, megerősödött bőrt kaptunk, azaz adtunk ajándékba!

Ezeknek az Ilcsis kezeléseknek gyorsan híre ment Abu-Dhabiban, olyannyira, hogy pár hónappal később meghívást kaptam az akkori népszerű, és Abu Dhabit felvirágoztató Zájed sejk egyik lányától, Norától. Azt üzente: jönnek értem és elvisznek kozmetikástul a palotába, mert ő is nagyon szeretne egy ilyen kezelést.

Gondolhatjátok: abba a palotába földi halandó nem tehette be a lábát – csak, ha viszik. Boldogan tettem eleget a kérésének, bízva abban, hogy nem csak bevisznek, hanem ki is fognak hozni épségben. Így történt: Nóra nagyon elégedett volt a kezeléssel, és később is boldogan használta a termékeket.

Ez a történet is azt jelzi, hogy ismételten igaz: a természetben minden bőrproblémára létezik hatékony megoldás. Úgy, ahogy annak idején Ilcsi néni vallotta és jövendölte. Minden Ilcsi hitelesített natúrkozmetikum, amellyel dolgozom, a természet erejét idézi meg – vendégeim örömére.

Neked is váljék egészségedre és szépségedre!

 

Szanyi Ágota

Ilcsi Szépítő Füvek
Szakmai vezető

 

0