A szeboreás, gyennyes, pattanásos bőrről

Kezdjük a “bőrül tanulást” egy igazi kihívással: a szeboreás, gennyes, pattanásos bőr elleni hatékony fellépéssel. Ezzel a bőrproblémával elsősorban tizenévesekként szembesültünk, de a drámai hormonális ingadozások a későbbiekben is jól látható nyomokat hagytak a bőrünkön. A helytelen táplálkozás és életmód pedig tovább súlyosbítja a helyzetet!
A pattanásokkal teli, szeboreás bőr kezelése mindenkitől nagy türelmet kíván. Rengeteg a nyomkodni való, és a gyulladt, gennyes pusztulák miatt fájdalmas a tisztítás. A bőr lassan regenerálódik, nehezen múlnak el a nyomok. Ilyenkor minden esetben először a gyulladást kell megszüntetni, amire először egy 6 hetes AHA-kúra a leghatékonyabb!

Mi az AHA-kúra?
Ez bizony egy hámlasztó kezelés, amelynek alapja az AHA-s Biológiai Hámlasztó Peeling és az Esemény Előtti Pakolás együttese. Az első kezelésre mindig egy kozmetikai szalonban kerüljön sor, hiszen az Esemény Előtti Pakolás vérbőségfokozó hatásától a bőr erőteljesen kipirul. Ez az akár több percen keresztül tartó, intenzív bőrérzet a kozmetikumban használt erőspaprika fő hatóanyagának, a kapszaicinnek köszönhető, és ilyenkor jobb, ha van kéznél egy szakember, aki elmagyarázza, mi történik a bőrünkkel.

A kapszaicinnek érdekes magyar kötődése is van, élettani hatásait ugyanis elsőként a nemrég elhunyt, Széchenyi-díjas akadémikus, Szolcsányi János professzor bizonyította, aki kutatásában egy új idegszabályozási mechanizmust fedezett fel. A bőr kipirulása tehát egy meglepő, de normális következmény, ami izgalmas élményként is felfogható! Ahogy vendégeim szokták mondani ilyenkor: „olyan jó érzés, hogy újra él a bőröm, dolgozik és hogy végre történik valami!” Ami után, természetesen, mindenképpen gondoskodunk a nyugtató termékek és kezelések alkalmazásáról is.

Ilyen, bőrünket izgalomba hozó AHA-kúrát az első héten háromszor, második héten kétszer, majd hetente egyszer javasolnék a hosszantartó eredmény érdekében.

Előzzük meg a problémát!
Menjünk elébe a problémáknak, és vezessünk be egy otthoni bőrápolási rutint is, amelynek alkalmazásával a későbbi pattanások kialakulását csökkenteni tudjuk! Rendkívül fontos bőrünk egyensúlyának biztosítása, és a napi bőrápolási termékek és a professzionális kezelések kombinációja. Szinte azonnali szelíd, pozitív változásokat eredményezhet!

Ehhez mindenképpen olyan terméket, kozmetikumot válasszunk, amely a sejtek anyagcseréjének növelésére és a vérkeringés fokozására kiváló. Érdemes megfontolni a fertőtlenítő hatású gyógynövényekből készült termékeket, hiszen fokozzák a bőr ellenállóképességét. Figyeljünk bőrünk fokozott olajtermelődésének csökkentésére és a faggyútermelődés normalizálása. És elengedhetetlen a gyulladáscsökkentő, nyugtató termékek használata.

A szeboreás, gennyes, pattanásos bőrök gyorsabban normalizálódnak, ha az AHA-kúra mellett az otthoni bőrápolási rutint is betartjuk. A gyulladt bőrállapot 2 hét elteltével kozmetikai esetté szelídül, és elvégezhető a bőr kozmetikai, tisztításos kezelése is – amelyre érdemes gyakran visszatérni a későbbiekben is.

Napi bőrápolási rutin
Kezdd a reggelt egy Csipkebogyó Tonikkal, amelynek hatóanyagai normalizálják a faggyúmirigyek működését. Alkalmazd ezután a Rozi Szérumot, amely a benne található csipkebogyó hatóanyagainak, valamint a természetes flavonoidoknak és C-vitaminnak köszönhetően nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású. A különösen fiatalok esetében előnyös Ichtiolos Korrektorral ezek után elfedheted a pattanásokat, a korrektor ichtiol- és cink-oxid tartalma ráadásul megnyugtatja a gyulladt állapotot.

Szükség esetén akár folyékony „gyógyalapozót” is készíthetsz Mindennapi Szérum, Csipkebogyó Habkrém és Ichtiolos Korrektor alkalmazásával. Végy fél borsónyit mindegyikből, keverd őket össze, majd helyezd gyengéden a bőrödre finom, nyomkodó mozdulatokkal. Ezzel egyenletesen elfedheted a bőrhibákat, miközben a hatóanyagok egész nap kifejthetik jótékony hatásukat!
A napi rutin esti szakaszában használj Fekete Szappant a mindennapi esti mosakodáshoz, hiszen az eltávolítja a bőr felszínéről az olajréteget és normalizálja a faggyúmirigyek fokozott működését. Ezt a működést Kénes Tonikkal normalizálhatod tovább. Ezután következhet a bőr ellenállóképességét fokozó Kénes Szérum, majd a pattanások eltakarására a helyileg vastagon pöttyözött Ichtiolos Korrektor.

Váljék egészségedre és szépségedre!

 

Szanyi Ágota

Ilcsi Szépítő Füvek
Szakmai vezető

2