Maradjunk otthon… a bőrünkkel!

Mostanában sokat dolgozunk otthonról, és ennek megvannak úgy a kellemetlen, mint a jó oldalai is. Többet lehetünk például a családunkkal – ez ma már felbecsülhetetlen kincs! És még egy remek dolog: az otthonülés lehetőséget ad arra, hogy kicsit jobban odafigyeljünk bőrünk ápolására!

Mert a világban zajló események sodrásában elfelejteni látszunk, hogy… itt a tavasz. Ami elhozza a jó időt, és azzal együtt rengeteg feladatot is a bőrápolás terén. Télvíz idején ugyanis alaposan lecsökken bőrünk ellenálló képessége, sápadtabbá vált, és külsőleg- elsőleg is vitaminokért kiált. Tápláljuk hát fel, amilyen gyorsan csak lehet! Erre kitűnő megoldásként tudom javasolni a Flavonoid Extra termékcsaládot. Valószínűleg már hallottál a flavonoidokról: hatékony segítséget nyújthatnak szervezetednek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében. Megtalálhatjuk őket a gyümölcsök héjában, a színes hús szöveteiben, a szárban, kocsányban és a magban – és hát a növények révén a Ilcsi natúrkozmetikumokban is.

Fogadd szeretettel az alábbi, a flavonoidok áldásos hatására építő, otthon is pár lépésben és könnyen elvégezhető, szépítő kezelési sort!

Flavonoidos kezelési sor

Első lépésben tisztítsd le arcod Rózsaszirom arctejjel, Rózsaszirom tonikkal. A rózsa gazdag pektinben és kiváló vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. Az Ilcsi biokertjében termesztett, illatos vörös rózsából készült termékek megőrzik a virág csodálatos frissítő, rugalmasságot adó anyagait és hatásait!

A második lépés legyen a peeling: simítsd a kezelendő felületre egyenletesen a szarukoptatást elősegítő, a bőrt felpuhító Zsurlós spenótos zöld radírt! (A zsurló egyik legfontosabb hatóanyaga a szilíciumot tartalmazó kovasav, ez biztosítja majd bőröd rugalmasságát.) Kábé 10 perces száradási idő után körkörös mozdulatokkal dörzsöld le a radírt, majd a felesleget bő vízzel mosd le!

Harmadik lépés: a fentebb említett Flavonoid Extra családba tartozó Pakolás! Simítsd fel a kezelt felületre vékonyan a fekete ribiszke, a bodzabogyó, a sárgadinnye, a szőlő és az alga növényi hatóanyagait tartalmazó csodát. A flavonoidokban gazdag növények erőteljes antioxidáns hatásúak, növelik a kapillárisok áteresztőképességét, javítják a vérkeringést, segítik a bőr tápanyagokkal, vitaminokkal és oxigénnel történő ellátását. Ráadásul kollagénépítő-hatásúak és javítják bőröd ellenálló képességét. Ez a pakolás meglepő hatékonysággal regenerálhatja fáradt, sápadt, stressztől megviselt bőrödet, használatával a bőr visszanyeri vitalitását, kipihent, friss és üde lesz. Húsz perc hatóidő után mosd le!

Negyedik, befejező lépésként krémezd át a kezelt felületet a Flavonoid Extra krémmel. Szemed környékére az Anti-Ageing & Hyaluron Szemránckrémet javaslom!

Ez már nem a kezelési sorhoz kapcsolódik, hanem inkább általános jótanács: hagyd bőrödet szabadon lélegezni, pihenni! Szintén az otthonülés pozitívumai közé tartozik, hogy végre elkerülheted a mindennapi smink használatát – tedd ezt, és bőröd bizony meghálálja!

Váljék egészségedre és szépségedre!

 

Szanyi Ágota

Ilcsi Szépítő Füvek
Szakmai vezető

2