Tanulj meg Bőrül!

Harminc éve dolgozom kozmetikusként. Három évtizednyi munka és folyamatos szakmai képzés után merem kijelenteni: érdemes megosztanom, amit tanultam.

Ez a tudás nem feltétlenül az iskolapadból származik, bár alapját kétségtelenül az adja. Hanem inkább abból, hogy volt szerencsém egy valódi, nagybetűs ISKOLÁHOZ: az Ilcsi munkaközösségéhez kerülni.

Itt tanultam meg másképp tekinteni erre a szakmára: problémájára megoldást kereső emberként, a mai világ információtengerében elveszlődött barátként nézek a hozzám fordulókra. És amit így tanultam, értékes lecke lehet mindenkinek.

Ilcsi néni azt tanította, minden problémára van természetes megoldás, és én is ezt vallom. Ennek fényében fogom gyakorlati tapasztalataimat és ismereteimet is közvetíteni, természetesen a megfelelő tudományos kutatásokkal alátámasztva. Így kezdte el annak idején Ilcsi néni, és így visszük tovább mi, Ilcsis kozmetikusok is.

Ami pedig az információtengerben tévelygést illeti, egy valós jelenség. Egyre inkább elveszítjük a józan eszünket, egyre bizonytalanabbak vagyunk abban, hogy amit jónak és igaznak hiszünk, valóban az-e. Csak kapkodjuk a fejünket a mindenre azonnali megoldást nyújtó, sokat ígérő készítményekre, reklámokra, ígéretekre. Ezt nehéz megkerülni, de fel lehet – és fel is kell – lépnünk ellene.

Őszintén remélem, hogy írásaimban képes leszek eligazítást nyújtani a tudatos bőrápolást igénylők számára. Célom hozzásegíteni az olvasót, hogy „megtanuljon bőrül”, ahogyan a mi tanítónk vallotta. Hogy megtanuljon egy kicsit holisztikusan gondolkodni szervezete működéséről. Hogy az összefüggések felismerésével többet tehessen bőre szépségéért, egészsége védelméért.

Köszönöm, hogy végigkísérsz ezen az úton.

 

Szanyi Ágota

Ilcsi Szépítő Füvek
Szakmai vezető

2