Ilcsi Nyári Szakmai Tábor 2019 – Beszámoló

Kedves Kozmetikus Kolléganők és Kozmetikus Tanulók!

Tiszta szívből szeretnénk megköszönni vendégeinkek , hogy együtt lehettünk. Ez évben is fantasztikus volt ez a 4 szakmai nap. Leírhatatlanul jó érzés volt találkozni a régi táborlakókkal, és a sok új fiatal kolléganővel, valamint a „legendák”-kal, akik előtt fejet hajtunk , hogy eljöttek: Csányi Zsuzsi, Görögné Tünde és Barabás Ildikó – külön köszönet nektek!
Jó volt együtt napfelkeltében jógázni a harmatos fűben, napközben az előadások alatt szakmailag fejlődni és a kánikulában izzadni. Esténként remek társaságban és hangulatban „szakmáztunk”, kötetlenül beszélgettünk. Bízunk benne, hogy a tartalmas programmal szellemi és lelki feltöltődést tudtunk nyújtani. A hétfőt Németh Hajnalka coach, tréner vezetésével kezdtük. Segítségével már az első 2 órában jobban megismerhettük egymást és ellazulva indulhattak a programok. A délutánt és az estét dr. Papp Lajos szívsebész professzor személyes birtokán tölthettük. A példaértékű, elhivatott és alázatos szakember szellemileg és lelkileg is felemelő előadása a gyönyörű szakrális környezetben minden táborlakó számára emlékezetes élményt adott. Kedden Bánfi Ibolyával készítettük közösen a reggelit és az ebédet. Aki az Érdliget Életmódközpont vezetőjeként sok tapasztalatra tett szert, kiemelten a civilizációs betegségek leghatékonyabb, életmóddal történő gyógyítása területén. A közös főzés mellett érdekes előadást tartott nekünk ebben a témában. Késő délutánban megérkezett hozzánk Illés Virág és Jászter-Simon Anita a ZAO bio smink márka képviseletében. A gyakorlati és elméleti bemutatójuk felhívta figyelmünket a mindennapi minőségi dekor kozmetikumok fontosságára. Az estében Csányi Zsuzsi és Görögné Tünde mesélt Ilcsi Néniről a „régi” emlékeikről, hiszen ők még vállvetve álltak Ilcsi Néni mellett és tartották közösen a bemutatókat és előadásokat.
A fiatalabb generáció számára időutazás volt, mindannyian nagyon élvezték. Szerda délelőtt Lacfi Ági, üzleti-stílus tanácsadó, öltözködés szakértő volt velünk. Megtanulhattuk tőle, hogy a jó ízléssel megválasztott öltözék milyen sokat tud alakítani, javítani valakinek a személyes adottságain, megjelenésén. Célja, hogy az ügyfelei könnyen elsajátítsák az öltözködés nyelvét. Megértsék, hogy a megjelenésükkel minden nap üzenetet közvetítenek magukról (és cégükről) a világ felé.
A délutánt és az estét Győrfi Pállal tölthettük együtt. Sok kérdésre kaphattunk választ tőle. Milyen lesz a jövő kozmetikai vendége? Milyen vendégtípusok vannak? Hogyan tudnánk hatékonyabbá tenni a munkánkat? Kiemelten beszélt a kozmetikusok önbecsülésének fontosságáról, valamint arról, hogy a kommunikáció és a marketing segítségével, hogyan tudjuk megerősíteni a vendégkörünket és az eladástechnika segítségével eredményesebbé tenni a munkánkat.
Csütörtök délelőttre egy olyan témában hívtunk előadót ami mindannyiunkat érdekel és érint, azonban a fejlődés végeláthatatlannak és elérhetetlennek tűnik. Pintér Szabolcs közösségi média stratéga segített nekünk eligazodni az „online világban”. Hihetetlen lelkesedésével, dinamizmusával és interaktív előadásával sikerült minden kolléganő figyelmét felébreszteni ebben a témában. Rávilágított arra a fontos tényre, hogy az emberek reakcióinak, életének és vágyainak ismeretében, hogyan tudjuk saját vállalkozásunkat még gyümölcsözőbbé tenni. Milyen szükséges
információk segítségével tudunk visszatérő vásárlókat és szolgáltatásaink iránt folyamatos érdeklődő vendégeket elérni. A tábort Molnár Ferenc tulajdonos zárta, aki a csapat egységét megkoronázta. Hála és köszönet résztvevőinknek mindenért! Jó volt mindenkit ellazzulva, önfeledten mosolyogva látni. Az elégedett mosolyaitoktól inspirálódtunk!

NÉHÁNY KEDVES VISSZAJELZÉS

„Hálás köszönet mindenért Nektek!! Sokáig lehet az élményekből táplálkozni”
S.O.

„ Fergeteges ez az együvé tartozás-érzés!”
F.V.

„Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és a felejthetetlen élményt” H.

„Teljes kikapcsolódás volt. Köszönöm. Tetszett a reggeli jóga. Nagyon finomak voltak az ételek is. A változatos
programokat, amikkel több lettem. Még egyszer köszönöm a szülinapi köszöntést.”
J.A.

„Nagyon jól éreztem magam, az elöadók fergetegesek voltak. Köszönöm.„
G.L.

„Lányok! Ez csodálatos volt! Ennyi nagyszerű előadó, és ennyi csodálatos kolléganő! Le a kalappal a szervezők
előtt! Várom a következőt! Óriási ölelés!”
L.S.

5